Betty

Betty's droom is een huis voor haar vijf kinderen. Help jij die waarmaken?

Betty's droom is een huis voor haar vijf kinderen. Help jij die waarmaken?

Armoede bestrijden met geld: dat is de kern van 100WEEKS. De vrouwen beslissen zelf hoe ze het besteden en veranderen hun eigen levens permanent, terwijl het geld maar tijdelijk is. Deze simpele en baanbrekende methode roept ook meteen een vraag op: aan wie geef je het?

Kiezen wie krijgt: zo doen we dat

De selectie van deelnemers aan ons programma is een zorgvuldig proces dat lokaal plaatsvindt. We geven aan mensen in extreme armoede, want zij hebben de hulp het hardste nodig. We geven aan mensen die economisch actief zijn, want zij kunnen op eigen kracht hun situatie verbeteren. We geven alleen aan vrouwen, want zo is de kans het grootst dat het geld ook bij familieleden terecht komt.

Voor één keer andersom

Dit selectieproces vindt meestal in stilte plaats - 100WEEKS coaches scouten in nauwe samenwerking met onze lokale partners potentiële nieuwe deelnemers en 100WEEKS supporters zoals jij worden pas aan deelnemers voorgesteld wanneer het eerste geld is overgemaakt. Maar deze kerst draaien we het een keertje om. We willen je voorstellen aan de geselecteerde vrouwen voordat ze aan het programma beginnen.

Deze vrouwen staan klaar

Catherine Tabingwa, onze programmamanager in Oeganda, keerde begin december terug van een bezoek aan Kasuma waar ze sprak met de vrouwen die geselecteerd zijn om als volgenden aan het 100WEEKS-programma te beginnen. Als je nu geeft, gaat het geld naar de groep waar deze vrouwen deel vanuit maken. In deze mail stellen we één daarvan aan je voor.

IMG 8514

Betty zorgt voor vijf kinderen. Ze droomt van een grotere woning

Betty’s kleine huis was al krap voor haar eigen kinderen. Toen haar oudste zoon zwaargewond raakte bij een motorongeluk werd het nog krapper. Omdat hij niet meer voor zijn eigen kinderen kon zorgen, trokken haar twee kleinkinderen ook bij haar in. Nu wonen ze met zijn zessen in een hut van zo’n vier bij vier meter. De kinderen slapen met zijn allen op één matras in de woonkamer. Betty slaapt in de keuken. De staat van het huis laat te wensen over. Instortingsgevaar ligt op de loer, zeker bij slecht weer.

Betty droomt ervan een nieuw huis te bouwen, met een dak dat niet lekt en slaapplekken voor de kinderen. Om te voorkomen dat ze terugvalt in armoede wil ze varkens gaan fokken. Ze weet zeker dat ze zo een stabiel inkomen kan opbouwen om alle kinderen die van haar afhankelijk zijn een veilig bestaan te bieden. Met de steun van 100WEEKS kan Betty die droom eindelijk realiseren!

Steun Betty en volg haar reis

Misschien wordt die droom binnenkort werkelijkheid, want wanneer er genoeg geld ingezameld is voor de groep van Betty begint zij aan haar 100WEEKS. Ze krijgt dan elke week acht euro overgemaakt, en wekelijkse trainingssessies waarin ze nuttige vaardigheden leert, zoals boekhouden.

Als jij Betty steunt, houden we je tijdens de 100WEEKS op de hoogte van de ontwikkeling van haar groep. Ongeveer elke drie maanden nemen onze lokale medewerkers telefonisch contact met Betty en haar groepsgenoten op om een survey af te nemen. Jij krijgt de resultaten daarvan gemaild en beleeft zo de verandering in de levens van Betty en Claire mee.

De steun is tijdelijk, de impact permanent.

Klik hier om Betty te steunen!