Dit is 1OOWEEKS: direct geld geven aan vrouwen in armoede

Een nieuwe, revolutionaire manier van geven: jouw geld gaat direct naar vrouwen die in extreme armoede leven. Zij weten zelf precies wat ze nodig hebben. Uit internationaal wetenschappelijk onderzoek blijkt dat geld geven zonder voorwaarden werkt. Binnen 100 weken staan de vrouwen blijvend op eigen benen. Jij kunt online volgen hoe ze dat doen.

Voor één groep is 20.000 euro nodig. De volgende groep van 2O vrouwen staat alweer klaar om hun 100 weken te starten. Help je mee?

€0
€20k.000

100WEEKS in 3 stappen

Sorry heren, het geld gaat alleen naar vrouwen

Een lokale partner van 100WEEKS selecteert een groep vrouwen die in extreme armoede leven. Vrouwen zijn verantwoordelijker dan mannen en stellen het belang van hun gezin voorop. Ze ontvangen elke week een klein bedrag dat ze naar eigen inzicht besteden.

Mobiel geld maakt 100WEEKS mogelijk

In Afrika is mobiel betalen al veel gewoner dan bij ons. Het is veilig en goedkoop. De 100WEEKS vrouwen krijgen elke maandagochtend een SMS met een code die ze bij een ‘mobile money’ kiosk kunnen omzetten in contant geld. Naast hun wekelijkse bijdrage krijgen ze van lokale coaches training in boekhouden, sparen en plannen.

100WEEKS: je ziet wat er gebeurt met je geld

Jouw geld gaat naar een groep van twintig vrouwen. Je ontvangt infographics, foto’s en verhalen waardoor je kunt volgen hoe jouw groep binnen 100 weken uit extreme armoede komt; persoonlijk en transparant. Door op deze manier direct geld te geven en vrouwen zelf verantwoordelijkheid te geven, boeken we resultaten terwijl we geen geldverslindende organisatie nodig hebben.

Credits

Script: Karma Brothers
Productie: Dare Creative