De Volkskrant: geef gewoon geld

Direct geld overmaken, zonder voorwaarden: dat is in de ontwikkelingshulp het nieuwe credo. Wij zeggen het al langer, maar disdag 12 augustus stond het ook op de voorpagina van de Volkskrant.

In een diepgaand achtergrondartikel dat drie pagina's besloeg bespreekt de krant de groeiende populariteit van cash transfers als hulpmethode. 100WEEKS kwam in het stuk uitgebreid aan bod als voortrekker van de trend. Het verhaal werd ook mooi in beeld verteld met een foto van de eerste 100WEEKS deelnemers in Ghana, genomen door voormalig country manager Diana Akrong.

Door de verslaggeving van de Volkskrant maakten honderdduizenden mensen voor het eerst kennis met direct giving, iets wat zich meteen vertaalde in extra (financiële) steun voor 100WEEKS. Verder pikten veel andere media het verhaal in de loop van de dag op. Onder meer het NOS Journaal, Elsevier, Stand.NL en Spraakmakers besteedden aandacht aan 100WEEKS en cash als hulpmiddel.

100WEEKS-oprichter Jeroen de Lange was ook te gast in Dit is de Dag op NPO Radio 1 waar hij met hoogleraar humanitaire hulpverlening Thea Hilhorst sprak over het belang van cash hulp.