Dichterbij dan ooit: zo kan armoede voorgoed de wereld uit worden geholpen

Door de wereldwijde economische crisis nam het aantal mensen dat in armoede leeft afgelopen jaar toe. Toch is de oplossing voor dit probleem dichtbij, zo betogen 100WEEKS-founders Gitte Büch en Jeroen de Lange.

De razendsnelle ontwikkeling van mobiele technologie de afgelopen jaren betekent dat het nu namelijk makkelijker dan ooit is om armoede te bestrijden. Wereldwijd leven zo’n 700 miljoen mensen in extreme armoede. “We kunnen ze allemaal bellen, we kunnen ze allemaal geld sturen”, zegt Jeroen. “Het is daardoor nu voor het eerst echt mogelijk een einde aan armoede te maken.”

Jeroen deed zijn uitspraken in een interview met Ronald Ostendorf van online mediabedrijf netsO. In het vraaggesprek, dat onder meer gepubliceerd werd op het Youtubekanaal van netsO, legt hij samen met Gitte de methode-100WEEKS uit aan een breed publiek.

Zo’n 80% van alle 100WEEKS-deelnemers slaagt erin zich permanent aan armoede te ontworstelen. Een succes dat zich ook laat vertalen naar wereldschaal, zegt Gitte Büch. “Als we de 700 miljoen armste mensentwee jaar lang geld sturen dan is armoede de wereld uit,” aldus Gitte. “Het kan. Dus laten we met proberen met z’n allen ervoor te gaan.”

Kijk hier het hele interview terug.