Het werkt! Een jaar na het 100WEEKS-programma zijn meeste vrouwen nog beter af

Temporary cash for permanent change: dat is wat 100WEEKS belooft. Ons streven is om mensen te helpen voorgoed aan de armoede te ontsnappen. Maar maken we dat ook waar?

De eerste groep vrouwen rondde het 100WEEKS-programma inmiddels al ruim een jaar geleden af. Tijd voor een proef op de som dus. We zochten de 100WEEKS-voortrekkers weer op en vroegen ze hoe het ze vergaan was nadat de wekelijkse betalingen stoppen.

Het volledige verslag van dat onderzoek kun je hier downloaden. Wat we alvast kunnen verklappen: de resultaten zijn zeer bemoedigend. Meeste vrouwen hebben niet alleen de positieve ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt weten vast te houden, ze hebben zelfs extra stappen gezet. Zo nam de totale hoeveelheid vee die de vrouwen in bezit hadden toe en eten vrijwel alle gezinnen nu nog beter dan ze deden op het moment dat het programma werd afgerond.

Natuurlijk was er ook ruimte voor verbetering. Zo merkten we dat veel vrouwen moeite hadden met het managen van inkomsten en uitgaven. Inmiddels ondervangen we dit door het aanbieden van training in financial literacy. Ook is ons selectieproces verbeterd naar aanleiding van de ervaringen die we op hebben gedaan met de eerste groep 100WEEKS-pioniers. Maar zelfs bij de vrouwen die moeite hadden de volle vruchten van het programma te plukken waren verbeteringen zichtbaar.

In het impact rapport lees je dit alles in detail en maak je kennis met de tien vrouwen die aan de wieg stonden van het 100WEEKS-programma.


Impact Report