Neuroloog Scherder over methode 100WEEKS: 'Echt super'

100WEEKS-oprichter Jeroen de Lange was eerder deze week te gast bij het radioprogramma Spraakmakers.Hij was daar uitgenodigd om te praten over de Europees-Afrikaanse top in Wenen, waar regeringsleiders uit de twee continenten samenkwamen om toekomstige samenwerking te bespreken op het gebied van ICT en innovatie.

Daarom brak Jeroen een lans voor grootschalige investeringen in technologische infrastructuur op het Afrikaanse continent, zoals de aanleg van glasvezel in Rwanda, maar natuurlijk kwam 100WEEKS ook ter sprake.

Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder, bekend van onder meer De Wereld Draait Door, was ook te gast in Spraakmakers. Hij zei fan te zijn van de methode 100WEEKS. Vooral het feit dat 100WEEKS regelmatig het geestelijk welzijn van deelnemers aan het programma peilt maakte hem enthousiast. "Echt super dat jullie de stressfactoren erin meenemen", aldus Scherder.

Scherder en Jeroen spraken verder over het belang van goede voeding voor de neurologische ontwikkeling van jonge mensen die in armoede leven. Scherder onderstreepte in dit kader het effect dat het 100WEEKS-programma kan hebben. "Die fundamentele functies, voor houvast en structuur in je leven. Daar werken jullie dus aan", aldus Scherder.