Op eigen kracht uit de armoede, met steun van Hands Off My Chocolate

Hand Off My Chocolate gaat 20 vrouwen in de cacaogemeenschappen van Ivoorkust helpen op eigen kracht aan de armoede te ontsnappen. Kitty Smeeten, CEO en oprichter van het chocolademerk, maakte deze samenwerking met 100WEEKS vandaag bekend bij de Self-Made Summit in Amsterdam.

Hands Off My Chocolate wil vrouwen in staat stellen voor zichzelf te kiezen en iets op te bouwen, net als Smeeten zelf deed. De chocolademaker financiert daarom voor een periode van 100 weken geld en training voor een groep zorgvuldig geselecteerde vrouwen in gemeenschappen die van de cacaoteelt afhankelijk zijn. De vrouwen bepalen zelf hoe ze het geld uitgeven. De wekelijkse betalingen van 100WEEKS investeren ze in land, vee en of ze richten er bedrijfjes mee op, om zo zelf hun leven beter te maken.

Hands Off My Chocolate staat voor de eigen keuzes van vrouwen, of ze nou chocoladeliefhebbers of producenten zijn. Het chocolademerk ondersteunt vrouwen in cacaogemeenschappen daarom al sinds de oprichting in 2013 bij het versterken van hun financiële positie.

Het geld voor de nieuwe groep 100WEEKS-vrouwen wordt bijeengebracht middels een crowdfundingcampagne, waarbij elke ingebrachte euro door Hands Off My Chocolate wordt verdubbeld.

100WEEKS ondersteunt sinds 2018 vrouwen in de cacaogemeenschappen van West-Afrika. Partnerschappen met Unilever en de Chocolonely Foundation in Ivoorkust en Ghana helpen al honderden vrouwen aan de armoede ontsnappen.