Jordanië
Jordan

Pilot Jordanië

Uit vele onderzoeken blijkt dat geld geven zonder voorwaarden aan vluchtelingen die opgevangen worden in de regio de meest simpele en effectieve vorm van hulp is. Met een pilot in Jordanië proberen we één vraag te beantwoorden: kunnen vluchtelingen die wekelijks cash donaties krijgen ook binnen 100 weken structureel aan armoede probeerden?

In samenwerking met SPARK hebben we in de praktijk getest wat het 100WEEKS-platform voor Syrische vluchtelingen in Jordanië kan betekenen. SPARK heeft veel ervaring met het ondersteunen van vluchtelingen. Met de bijdrage van een fonds gaven we aan vijf Syrische gezinnen die de oorlog zijn ontvlucht wekelijks ongeveer 50 euro. Hierdoor konden zij in hun meest basale behoeften voorzien, maar ook sparen voor later.

We hebben dankzij deze pilot veel geleerd over de context waarin het 100WEEKS-programma een succes is. Alhoewel de Syrische gezinnen die 100WEEKS ondersteunde erin slaagden hun levensomstandigheden te verbeteren bleek het voor hen moeilijk om hun situatie permanent te veranderen. Het belangrijkste obstakel hierbij was dat ze buitengesloten waren van de lokale arbeidsmarkt. Deze lessen zijn essentieel voor eventueel toekomstig werk in de regio.

In de regio rondom Syrië wonen miljoenen vluchtelingen. Westerse regeringen hebben steeds minder geld beschikbaar om vluchtelingen een veilig en menswaardig bestaan te garanderen. Om de opvang van Syrische vluchtelingen in hun eigen regio te verzorgen zijn miljarden nodig. Een verbinding tussen donateurs in Nederland en Syrische moeders is een oplossing voor het tekort aan geld.


100WEEKS in...

Maak het zelf mee!

Doe mee aan deze nieuwe manier van hulp en zie zelf hoe jouw bijdrage het leven van de allerarmsten voorgoed verandert. Wil je als bedrijf, vereniging of school een hele groep vrouwen sponsoren? Neem dan contact met ons op.

€0
€20k.000