Annonciata

Rwanda

100WEEKS is begonnen in Rwanda. Mede-oprichter Jeroen heeft daar gewoond en gewerkt en kent het land en de mensen goed. Veel Nederlanders denken bij Rwanda aan de gruwelijke genocide op de Tutsi’s in 1994, maar Rwanda is inmiddels een van de veiligste en minst corrupte Afrikaanse landen. Het programma in Rwanda wordt uitgevoerd door Caritas. Caritas vertegenwoordigt ook 100WEEKS in Rwanda.

Lees meer

Ghana

Dankzij decennia van politieke stabiliteit en forse economische groei behoort Ghana tot de meest succesvolle Afrikaanse landen. Cacao is een van de belangrijkste exportgoederen voor het land. Maar ondanks het feit dat de wereldwijde vraag naar cacao alsmaar groeit, is er ook binnen de deze sector in Ghana veel armoede.

Lees meer

Oeganda

Oeganda was een voor de hand liggende bestemming voor een volgende stap van 100WEEKS. Het ligt naast Rwanda, waar het programma zijn oorsprong kent. Toch is de cultuur compleet anders. Dat stelt ons in staat onze werkwijze te testen in een andere context. De behoefte aan armoedebestrijding is ook hier, ondanks economische groei, onverminderd groot.

Lees meer

Ivoorkust

Ivoorkust is de grootste producent van cacao ter wereld. In de dorpen die van de cacaoteelt afhankelijk zijn heerst echter nog steeds veel armoede. In samenwerking met twee grote chocoladefabrikanten, Unilever (Magnum) en de Chocolonely Foundation, ondersteunt 100WEEKS deze gemeenschappen.

Lees meer

Pilot Jordanië

Uit vele onderzoeken blijkt dat geld geven zonder voorwaarden aan vluchtelingen die opgevangen worden in de regio de meest simpele en effectieve vorm van hulp is. Met een pilot in Jordanië probeerden we één vraag te beantwoorden: kunnen vluchtelingen die wekelijks cash donaties krijgen ook binnen 100 weken structureel aan armoede ontsnappen?

Lees meer

Maak het zelf mee!

Doe mee aan deze nieuwe manier van hulp en zie zelf hoe jouw bijdrage het leven van de allerarmsten voorgoed verandert. Wil je als bedrijf, vereniging of school een hele groep vrouwen sponsoren? Neem dan contact met ons op.

€0
€20k.000